Furcsa nyilatkozat a K.O. után

Szerző: shLétrehozva: 2011. április 22. 17:43
A Ciudad Real vezetőedzője, Talant Dusebajev már-már érthetetlenül visszafogottan nyilatkozott a Flensburg kiütése után. A spanyol együttes tulajdonképpen bejutott a férfi kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjébe, miután a negyeddöntő első meccsén kiütéses, 14 gólos győzelmet aratott a Mocsai Tamással felálló, az előző körben a Pick Szegeget búcsúztató Flensburg vendégeként.


Talant Dusebajev együttese, a Ciudad Real csütörtök este 14 gólos győzelmet aratott a Mocsai Tamást (5 gól) is soraiban tudó német Flensburg-Handewitt  otthonában a BL-elődöntő első meccsén, így tulajdonképpen a négyes finálé résztvevőjének tekinthető.

Ennek ellenére a spanyol csapat 42 éves edzője túlságosan visszafogottan nyilatkozott.

A visszafogottsága kicsit erőltetettnek is tűnt...

„A visszavágón százszázalékos teljesítményt kell nyújtanunk ahhoz, hogy bebiztosítsuk a helyünket a Final Fourban" - így Dusebajev. Mindezt, ugye, 38-24-es győzelem után.

A Ciudad Real nagyszerűen kezdett, 7-2-re, 9-3-ra és 12-4-re is vezetett, majd a 26. percben kétszámjegyűre hízott a különbség (6-16). A szünet után kezdett kínossá válni spanyol csapat fölénye, az 51. percben már 15 volt közte, és a Flensburg-Handewitt  lélekben is feladta a csatát. Két korábbi veszprémi játékos, Sterbik Árpád (16 védés) és Kiril Lazarov (10 gól) főszerepet játszott a friss Spanyol Király Kupa-győztes sikerében.

„Tudtuk, hogy nagyon nehéz lesz, hiszen a Ciudad Real kiváló csapat, de ilyen eredményre egyáltalán nem számítottunk. Alig hiszem el, hogy ez megtörténhetett..." - magyarázta a Flensburg vezetőedzője, Ljubomir Vranjes, aki magyar légiósával még elégedett lehet. Mocsai Tamás ugyanis öt góljával csapata második legeredményesebb játékosa volt.

Dusebajev mondhat bármit; a visszavágó csupán formalitás.

 

FÉRFI KÉZILABA BAJNOKOK LIGÁJA, NEGYEDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS:
SG FLENSBURG-HANDEWITT (német)-CIUDAD REAL (spanyol)  24-38 (10-19)
Flensburg, Campushalle, vezette: Krstic, Ljubic (szlovének)

Visszavágó: május 1. 17:00, Ciudad Real

TOVÁBBI PROGRAM:

Barcelona (spanyol)-THW Kiel (német) április 24., május 1.
HSV Hamburg (német)-Csehovszki Medvegyi (orosz) április 23., április 30.
Rhein-Neckar Löwen (német)-Montpellier(francia) április 24., április 30.  
HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu