Előnyben a Veszprém és a Szeged

Szerző: shLétrehozva: 2011. április 20. 22:20
A Veszprém átrobogott a vendég Tatabányán a férfi kézilabda Budapest Bank Liga elődöntőjének első mérkőzésén. Mocsai Lajos csapata a Magyar Kupa eldöntőjében, a múlt szombaton héttel verte a tatabányaiakat, most még simábban, 16 góllal diadalmaskodott. A másik ágon a Pick Szeged - szintén hazai pályán - 35-25-ös győzelemmel szerzett előnyt az FTC-vel szemben. A párharcok az egyik csapat második sikeréig tartanak.


Az MKB Veszprém már a találkozó elején megmutatta, ki az úr a háznál. Az alapszakaszt hibátlanul, 22 győzelemmel letudó Mocsai-csapat 5 perc elteltével már 4-0-ra vezetett.

A címvédő a folyatásban is uralta a mérkőzést, öt-hagtgólos távolságban tartotta a Tatabányát. Harsányi Gergelyen egyébként semmi sem múlott, a válogatott szélső a vendégcsapat tíz góljából hatot vállalt az első félidőben, ezzel együtt nem voltak egy súlycsoportban a felek. A második félidő kapcsán pedig különösen igaz ez a megállapítás.

A szünet után tovább fokozta a tempót a Veszprém, védekezésben egyenes parádézott. A Tatabánya 21 perc alatt ugyanis mindössze két gólt (!) szerzett, miközben a címvédő 12-szer talált be (51. perc, 29-12). A Veszprém habkönnyen, 33-17-re nyerte az elődöntő első mérkőzését, és nehezen elképzelhető, hogy ne két meccsen (simán) jusson be a döntőbe.

A másik ágon az alapszakasz-második Szeged magabiztosan, tíz góllal verte a Újszegedi Sportcsarnokba látogató Ferencvárost, így érik az álomdöntő. A zöld-fehérek az első félidőben jól tartottak mágukat, két góllal is vezettek, a hajrá azonban Szegedé volt, amely második játékrészben fokozatosan szakította le a vendégeket, akik három büntetőt is elhibáztak. Négy perccel a vége előtt kétszámjegyűre hízott a különbség, amely meg is maradt a végére. Az utolsó percekben a szegedi közönség felállva tapsolta a kedvenceit.

A legutóbbi kilenc kiírás fináléjában mindig a Veszprém és a Szeged csapott össze, és az elődöntő „odavágóin" történtek ismeretében kijelenthető, aligha lesz ez az idén másképp.

BUDAPEST BANK LIGA, ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉSEK:
MKB VESZPRÉM-TATABÁNYA-CARBONEX 33-17 (17-10)
Veszprém, vezette: Baranyi, Szloska

VESZPRÉM:
Fazekas, Perics  - kapusok, Császár 2, Eklemovics, Gulyás 3, Iváncsik G. 5, Iváncsik T. 3, Korazija, Laluska 3, Lusnyikov, Nagy K. 3 (1), Pérez 1, Sulic 4, Terzic 5, Vilovszki 2, Vujin 2 (1). Vezetőedző: Mocsai Lajos

TATABÁNYA:
Szente, Melus, Melhardt - kapusok, Dénes, Díaz, Halász 2, Harsányi 7 (5), Kanyó 1, Kekezovics 1, Lele 3, Kocsis 2, Nagy T., Pordán 1, Szabó Gy., Urban. Vezetőedző: Debre Viktor

Kiállítások:
4, ill. 4 perc
Hétméteresek: 3/2, ill. 6/5

Az egyik fél második győzelemig tartó párharc állása:
1-0, a Veszprém javára.

2. mérkőzés: április 22., péntek 18:00, Tatabánya

PICK SZEGED - CELEBI-FTC 35-25 (17-13)
Szeged, vezette: Kékes Cs., Kékes P.

SZEGED: Mikler, Tatai, Tóth - kapusok, Bajorhegyi, Baláz, Beocsanin, Butenko 3, Grünfelder, Herbert, Katzirz 5, Lékai 6, Nagy, Stranovsky 2, Sulc 5 (1), Teimel, Törő 10 (2), Zubai 4. Vezetőedző: Skaliczki László

FTC: Paul, Perger, Tamási - kapusok, Bakos, Bendó 4, Buday 3 (1), Czina, Karap, Kelecevic 4, Kos 6 (2), Lepsényi 1, Mazák 4, Németh 2, Szabados, Szöllősi 1, Török 2, Varga, Wieszt Zs. Vezetőedző: Vladan Matics

Kiállítások: 12, ill. 8 perc
Hétméteresek: 3/3, ill. 5/3

Az egyik fél második győzelemig tartó párharc állása:
1-0, a Szeged javára.

2. mérkőzés: április 14., vasárnap 20:15, Népilget
HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu