"Fantasztikus közönség, igazi CSAPAT!"

Szerző: SHLétrehozva: 2012. január 21. 11:31
A magyar férfi kézilabda-válogatott világraszóló sikert ért el a szerbiai Európa-bajnokságon azzal, hogy 26-23-ra legyőzte a regnáló olimpiai-, világ-, és Eb-bajnok francia alakulatot. Az eredmény valóban elismerésre méltó, a mutatott, csupaszív játék egy országot állított a csapat mellé. A transzban védő Fazekas Nándor szerint megérdemelten nyert a nemzeti együttes.

 

Alig lehetett neki gólt dobni, bravúrok sorát mutatta be, az egyszeri szurkoló meg csak ámult. Fazekas Nándor és társai egy nemzetet sodortak önkívületbe, talán még az is a meccset nézte, aki még azt sem tudja, mi az a kézilabda.

Bármi is legyen ennek az álomnak a vége, a magyar férfi kézilabda-válogatott bebizonyította, jelene mellett jövője is van. Mocsai Lajos szövetségi kapitány szaktudása, a játékosok tehetsége, hozzáállása, és hatalmas szíve még sok-sok örömet szerez majd a honi sportbarátoknak.

"Mindig fantasztikus érzés olyan csapatot legyőzni, mint a francia válogatott - nyilatkozta Fazekas a mérkőzést követően a szövetség hivatalos honlapján. - Szerencsésebbek is voltunk, de úgy érzem, megérdemelt győzelmet arattunk. Fantasztikus közönség előtt játszottunk. A mi együttesünk nem sztárokból áll, de igazi CSAPAT, csupa nagybetűvel. Egy komoly eredmény küszöbén állunk, de nem szabad elbíznunk magunkat, koncentráltan tovább kell dolgoznunk.

„Óriási győzelem ez, gratulálok a csapatnak: az önfeláldozó védekezés, a kreatív kézilabda és a kapusteljesítmény mind elismerésre méltó. Hibáztunk néhány ziccert, de mindig tudtunk újítani. Egyelőre nehéz szavakat találni, hihetetlen erős csapatot győztünk le, megtaláltuk a nyitott és zárt védekezés elleni ellenszert. Fazekas Nándi kiemelkedett, a többiek között nem tudok dönteni. Mindig a következő feladatra koncentrálunk, egy jó adag nyugtatót kell bevenni, hogy valahogy el tudjunk hajnalban aludni, aztán pedig videózással folytatjuk!" – mondta diadalittas hangon Mocsai Lajos, a magyar válogatott szövetségi kapitánya az M1-nek a lefújást követően.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Kézi Eb: a mieink további menetrendje
A magyar férfi kézilabda-válogatott kimondottan kedvező helyzetből várhatja a szerbiai Európa-bajnokság vasárnap kezdődő középdöntőjét, még az elődöntő is elérhetőnek tűnik. ...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Katarzis: Fazekasék franciákat vertek!
Mit nekünk olimpiai, világ-, és Európa-bajnok! A magyar férfi kézilabda-válogatott az utóbbi évek legnagyobb bravúrjával 26-23-ra legyőzte a Franciaországot az Eb C-csoportjának 3. fordulójában. A fiúk minden várakozást...
Tovább a teljes cikkhez »

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu