Megizzadt a Veszprém a döntőért

Szerző: shLétrehozva: 2011. április 22. 21:28
Az MKB Veszprém szerdai habkönnyű, 16 gólos sikerét követően pénteken szorosabb meccsen, csupán hárommal verte meg a Tatabánya-Carbonex csapatát a Budapest Bank Liga elődöntőjében. A címvédő - a papírformának megfelelően - 2-0-ra nyerte meg az egyik fél második győzelméig kiírt párharcot. A döntőben az FTC vagy a Szeged lesz az ellenfele. A másik elődöntőben 1-0-ra vezetnek a Tisza-partiak; a második meccs vasárnap esedékes.

A házigazda Tatabánya bátran megráncigálta az oroszlán bajszát, a péntek esti meccs elején 2-0 és 3-1-re is vezetett. A Veszprém a 8. percben fordított, de nem tudott meglépni, miután Debre Viktor csapata védekezésben és támadásban is összeszedettebb, hatékonyabb volt, mint az első partin, és ezzel alaposan megnehezítette a favorit dolgát.

A Tatabánya Kekezovics góljával a második félidő elején visszavette a vezetést, majd labdaszerzést követően Urban is betalált (14-12). A Veszprém kétgólos hátránynál „megrázta" magát, és emberelőnyben sikerült három góllal elhúznia a lelkes Tatabányától.

Az 52. percben Marko Vujin negyedik találatával, 20-16-nál a továbbjutás küszöbére lépett a Mocsai-csapat. Elsősorban Kekezovicsnak köszönhetően a hazaiak izgalmassá tették a hajrát, de az egyenlítésre igazából nem volt esélyük, így készülhetnek a bronzmeccsre.

A Veszprém a döntőben lesz érdekelt, és vélhetően a Pick Szeged lesz majd az ellenfele.

BUDAPEST BANK LIGA, ELŐDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS:
TATABÁNYA-CARBONEX - MKB VESZPRÉM 20-23 (11-11)
Tatabánya, vezette: Nagy, Túróczy

TATABÁNYA: Szente, Melus, Melhardt  - kapusok, Dénes, Díaz, Halász 4, Harsányi 2 (1), Kanyó, Kekezovics 5 (2), Lele 3, Kocsis 3, Nagy 1, Pordán 1, Szabó Gy., Széles, Urban 1. Vezetőedző: Debre Viktor

VESZPRÉM: Perics, Fazekas - kapusok, Császár 1, Eklemovics, Gulyás, Iváncsik G., Iváncsik T., Korazija 4, Laluska 2, Lusnyikov, Nagy K., Pérez 5, Sulic 3, Terzic 3, Vilovszki 1, Vujin 4. Vezetőedző: Mocsai Lajos

Kiállítások:
10, ill. 10 perc
Hétméteresek: 4/3, ill. 0/0

A párharc végeredménye:
2-0, a Veszprém javára.

A másik ágon:
Szeged-FTC, a 2. mérkőzést vasárnap játsszák a Népligetben.
HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu