Összesorsolták a Dunaferrt és a Szegedet

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 25. 11:43
A férfi kézilabdázók Bajnokok Ligájában az MKB Veszprém a középdöntőben a spanyol Real Ademar León, illetve a francia Montpellier ellen folytathatja szereplését. A kvartett negyedik tagja a Flensburg, a német csapat ellen elért eredményét a Mocsai Lajos irányította együttes magával viszi. A PLER búcsúztatását követően ismét magyar rivális ellen kell megküzdenie a nemzetközi porondon a Dunaferr férfi kézilabdacsapatának, amely a BL-től búcsúzó Pick Szegeddel játszik a nyolcaddöntőben. Az EHF-kupában a nyolc közé jutásban bízik a DKSE Airport-Debrecen, amely a szlovén Gorenje Velenje ellen harcohatja ki a továbbjutást. Az első mérkőzést február 14-én vagy 15-én, a visszavágót 21-én vagy 22-én rendezik.

Fotó: Kovács Anikó
NEMZETKÖZI KUPÁK, FÉRFIAK:
BL, KÖZÉPDÖNTŐ, 3. CSOPORT:
A csoport állása:
1. Real Ademar León (spanyol) 2 1 1 0 59-55 3
2. Flensburg-Handewitt (német) 2 1 - 1 60-58 2
3. MKB Veszprém 2 1 - 1 58-60 2
4. Montpellier (francia) 2 - 1 1 55-59 1
KEK, NYOLCADDÖNTŐ:
  • Dunaferr - Pick Szeged
EHF-KUPA, NYOLCADDÖNTŐ:
  • Gorenje Velenje (szlovén) - DKSE Airport-Debrecen

 

Mocsai Lajos: Bravúrral juthatunk tovább

 

„Várható, logikus döntés volt, hogy a négy német csapat, amelyek elsőként végeztek csoportjukban, elkerülték egymást – mondta a SportHiradio.hu megkeresésére válaszolva Mocsai Lajos, az MKB Veszprém vezetőedzője. – Nem túl kedvező számunkra, hogy a León három pontot hozott a középdöntőbe, a Flensburgnak pedig jobb a gólkülönbsége a mienknél, tehát egyelőre előttünk állnak. A közepesnél erősebbnek tartom a csoportunkat, ahonnan csak bravúrral juthatunk tovább. De hozzá vagyunk már szokva az erős ellenfelekhez, a kihívást jelentős feladatokhoz, úgy készülünk, hogy ezt is megoldjuk.”

 

A BL-középdöntőben február 11-én kezdenek a csapatok, majd durván egy hónap alatt letudják a következő négy fordulót. Március 10-én már a negyeddöntő sorsolását tartják, ahová a négy csoport első két-két helyezettje jut be.

 

Kovács Mihály: Mindkét meccsen a maximumot kell nyújtanunk

 

„Kaphattunk volna erősebb, jóval erősebb ellenfelet is, a mi kívánságkosarunkba pedig mindössze két csapatot tudtunk betenni, legalábbis így látatlanban, az elért eredményeket figyelembe véve – nyilatkozta honlapunknak Kovács Mihály, a debreceniek trénere. – Aztán ennyit ért az izgalom: egyik sem jött össze… A Velenjét erős, de talán verhető ellenfélnek tartom. Még nem volt időm pontosan utána nézni, de hamarosan pótlom. Tudtommal a Velenje jelen pillanatban első helyen áll a szlovén bajnokságban. Többségében fiatal, szlovén válogatottak vannak a keretükben, akik biztosan jól motiválhatók és ismerve a nemzeti hagyományokat, a képzettségükkel sem lehet gondjuk. Úgyhogy vegyesek az érzésem a lehetőségeinkkel kapcsolatban, ha a csapatom mindkét mérkőzésen százszázalékos teljesítményt nyújt, akkor lehet esélyünk. De csak akkor. Nem lehet spórolni az erővel, mint tettük az hétvégén az ukránok ellen, akiket az első meccsen 11, a másodikon azonban már csak négy góllal vertünk. Ilyenre egy szlovén kézilabdából érkező ellenféllel szemben nem lesz lehetőségünk. Viszont jó kézilabdára van kilátás.”

 

Kolics János: Nagy csatákra számítok

 

„Sajnáljuk, hogy számunkra ennyire belterjes lett ez a kupasorozat – mondta Kolics János, a dunaújvárosi gárda szakvezetője, akinek együttese az előző körben, a PLER ellen kezdte meg szereplését a KEK-ben. – Jó lett volna nemzetközi rutint szerezni, erre azonban nem adódott módunk. Hogy mégis legyen, ahhoz ki kellene ejteni a Tisza-partiakat, de ez óriási bravúr lenne tőlünk, hiszen a papírforma alapján nem mi vagyunk az esélyesek. Szokásunkhoz híven nagy csatákat várok az általunk jól ismer szegediek ellen, különösen hazai pályán lehetünk képesek kihozni valamit ebből a párosításból. Egy pozitívum: így legalább anyagi forrásokat takarítunk meg.”

Vladan Matics: Más a bajnokság és más egy kupasorozat

 

„Egyrészt jó, hogy a Dunaferr ellen játszunk, mert ez egy igen olcsó verzió, hiszen például egy volgográdi utazás többmilliós költségre rúg, márpedig ilyen kiadás a mai világban messze nem mindegy – nyilatkozta Vladan Matics a SportHirado.hu-nak. – Ami mégis rossz a dologban, hogy az egyik magyar csapatnak így biztos, hogy búcsúznia kell és csak az egyik juthat tovább. Van a párharcig két-három hónap, nyugodtan fel tudunk készülni, hogy ez a továbbjutó csapat a Szeged legyen. Oda-vissza ismerjük egymást, tudjuk, milyen erős az ellenfél. Legutóbb egy hete a bajnokságban bravúrral és szerencsés körülmények között nyertünk idegenben, de egy kupasorozatnak a tétje, a hangulata mindig más, mint egy bajnoki találkozónak. Úgyhogy hiába vagyunk favoritok, kemény küzdelemre számítok, hogy ezt igazolni is tudjuk a továbbjutásunkkal.”

 

A két gárda a bajnokságban a 12. fordulóban, éppen egy héttel ezelőtt mérkőzhetett meg egymással. A sérülések miatt még mindig tartalékos Pick végig kézben tartotta a találkozót, a hajrához érve többgólos előnyre is szert tett, de a hazaiak huszáros hajrával az utolsó másodpercekben kiegyenlítettek. Hogy mégis vendéggyőzelem született, arról két másodperccel a vége előtt Petrea gondoskodott, aki egy 14 méterről eleresztett bravúros bombával eldöntötte a találkozót.

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu